27/12/2017

INBRAAKDETECTIE

Een inbraakdetectiesysteem zorgt ervoor dat we inbrekers kunnen betrappen, en eventueel aanhouden.  Daarnaast heeft een alarmsysteem ook een preventieve functie.  Potentiële inbrekers worden immers afgeschrikt als ze de aanwezigheid van een degelijke inbraakbeveiliging opmerken.

Hoe gaan we te werk?

Er zijn heel wat verschillende methodes voor het detecteren van een inbraak.  Welke methode waar toegepast moet worden bepalen we aan de hand van een grondige studie van het te beveiligen goed.  Naast een goed concept is het uiteraard belangrijk om kwalitatieve, gekeurde componenten te gebruiken.  SYN Security maakt alleen gebruik van INCERT (INtrusion CERTification) gekeurde materialen.  Onze doorgedreven expertise maakt dat we op elk vraagstuk een gepast antwoord kunnen bieden.

Detectiemethodes

Perimeterdetectie

Hierbij beveiligen we de buitenste schil van het pand.  We gaan onze aandacht richten op het beveiligen van ramen, deuren, koepels, enz …  Dit kan bijvoorbeeld door openingsdetectie op ramen en deuren en/of glasbreukdetectie voor vensters.

Voordelen:

  • zeer snelle detectie
  • je kan vrij rondlopen binnen het beveiligde goed

Nadelen:

  • als er veel ramen en deuren zijn kan het aantal componenten flink oplopen

Volumetrische detectie

Hieronder begrijpen we het beveiligen van een ruimte d.m.v. bewegingsdetectie.

Voordelen:

  • beperkt aantal componenten nodig voor het beveiliging van een grote ruimte

Nadeel:

  • je kan niet vrij rondlopen bij een gewapend alarmsysteem

Wanneer gebruiken we welke technologie?

Dit is natuurlijk afhankelijk van situatie tot situatie.  Ervaring leert ons dat we in veel gevallen een combinatie maken van bovenvermelde technieken.

Wat met al die kabels?

In de meeste nieuwbouw of verbouwingsprojecten worden de kabels voor de beveiligingsinstallatie reeds in bouwfase voorzien.  Dit is dan ook de perfecte basis om aansluitend het pand te beveiligen.  Heb je echter al een volledig afgewerkte winkel of bedrijfspand kan je toch nog een goede beveiliging integreren.

Alle moderne alarmsystemen bieden de mogelijkheid om naast de bekabelde componenten ook gebruik te maken van draadloze apparatuur.  We krijgen m.a.w. een “hybride” configuratie.  SYN Security plaatst al meer dan 7 jaar draadloze installaties die even betrouwbaar functioneren dan hun bekabelde variant.

Kwalitatieve, INCERT gekeurde componenten

Een goede installatie wordt opgebouwd uit degelijke componenten.  Hiervoor werken wij o.a. samen met volgende fabrikanten:

 

       

 

 

Vrijblijvende offerte

Wenst U uw bedrijf of winkelpand te beveiligen?  Hebt U plannen van uw architect of studiebureau?  Een eigen idee of ontwerp?  Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar zelf wat wij voor U kunnen betekenen.  Uiteraard behandelen wij iedere aanvraag met de nodige discretie.